Zene

Híres szerte a világon egyedi, élénk és kulturálisan expanzív zenét is szült, Rio de Janeiro továbbra is az egyik legfontosabb városok fejlesztésére és terjesztésére a régi és az új műfajok.


I LOVE RIO feltárja fontos korszakaiban a város mély zenetörténet, esettanulmányok régi és új tehetségeket, és nyilvánosságra hozatala információkat klasszikus koncertek és előadások, fesztiválok és pártok szerte a különböző ritmusok mint például a Samba, Forró, Jazz, Chorinho, Maracatu, és így tovább.


Rio de Janeiro fotók

Elengedhetetlen Része a Carioca Kultúra


A zene elengedhetetlen része Carioca kultúra - ugyanilyen fontos, mint a strandok és az erdőket, hogy áldja meg Rio de Janeiro, zene Rio áthatja az élet minden területén a városban.

Mivel a város, hogy él, lélegzik és mozog a zene, a Rio de Janeiro jellemzi az egész világon, mint egy szentély ütemek kedvelői és zeneszerző - a valláshoz, az identitás, ünnepségek és a teljes életforma, zene talál új ritmusok és szerepek a város lelke éjjel és nappal.

Ilyen fontos volt a zene Rio, hogy a városi önkormányzat rendszeresen szervez és támogat ingyenes koncertek és fesztiválok: nagy reményű előadóművészek, valamint a híres brazil és nemzetközi sztárok, rutinszerűen játszani város által finanszírozott rendezvényeken. Csillagok, mint a Rolling Stones, Rod Stewart, a Fekete-Eye Peas, Lenny Kravitz, David Guetta, Stevie Wonder, és Roberto Carlos már minden elvégezni ingyenes koncertek a Copacabana strandon vagy Ipanema - összegyűjtése hatalmas tömeg, és élvezi a látványos siker. Minden szilveszter, számos ingyenes koncerteket is szerveznek több helyszínén, Rio de Janeiro, barátságos mind az előadóművészek és a közönséget a világ minden tájáról.


Helyi, nemzeti, vagy nemzetközi énekesek és zenészek, minden esetben feltüntetjük a sok tiszteletet és figyelmet - több fontos utcák, sétányok és parkok Rio de Janeiro nevezték el Carioca zenei vezetők, akik nagyra, mint a legendák és inspirációt.


Antonio Carlos Jobim, író "Garota de Ipanema," talán a leginkább világhírű dalt komponált a városban, tisztelik üdvözölve minden látogatót, és ki Rio de Janeiro területén, mivel a helyi nemzetközi repülőtéren róla nevezték el. Az egyik leghagyományosabb utcáin a mérföldkőnek kerület Ipanema tiszteletére nevezték el Vinicius de Moraes, társszerzője a dalt.

Dalok felkarolta és énekelt az utcán, valamint egy elhaladó autót, vagy a számos karaoke bárokban, hogy a paprika a város. Nem ritka, hogy tanúja legyen egy kis tömeg hirtelen énekelni, vagy táncolni egy népszerű dal csak az öröm is, egy bárban, a strandon, vagy egy tisztességes.


Hasonlóan ahhoz, amit Rio strandok csinálni, zene, Rio de Janeiro gyakran áthidalja a szakadékot a korok és osztályok - során karnevál, Samba egy világos társadalmi equalizer, és egész évben gyakran a fiatalok és az idősek énekelni és táncolni a ritmust az azonos dalok, ugyanazon a helyen.


Cariocas szeretik a zenét, és szeretik a várost - ennek eredményeként, sok a dalszövegek számos pop dalok, Samba, a bossa nova-készítmények mintegy Rio de Janeiro, vagy a szerelem a csodálatos város. Ábrázolta sok szeretetteljes módon, Rio de Janeiro volt, és továbbra is, a leghíresebb Carioca múzsája.

Nyúlik vissza, a végén a tizenkilencedik század leghíresebb ritmus született Rio de Janeiróban a Samba, tette még népszerűbbé a nemzetközi hírű farsangi ünnepségek. Ugyanakkor a jazzes Bossa Nova is készült a városban, és kapott sok nemzetközi figyelmet, mert az 1962-es sláger "Garota de Ipanema". Később, Funk Carioca, született favelláin Rio a 1980-as, vált fontos és népszerű kifejezése a helyi kultúra.

Samba egy nagy gyöngyszem a zenei kincs a Carioca emberek, de ez nem az egyetlen - számos más keverékek és dallamok hogy az élet a legkülönfélébb érzelmek és leírni a hipnotikus oldalán a személyiség ezt a fülledt városban.

A Karnevál idején a Samba, és a Samba a hangja a Carnival - mégis, ez összetéveszthetetlen dallam megtalálható a városban egész évben. Samba brazil nemzeti hang, és ez a változatos számos más ritmusok és zenei kifejezések, mint a "Samba de Breque," Samba egy nagyon különleges ütemben, ahol az énekes jelenthet egy új karaktert, hogy egy rövid humoros monológ vagy szavalni a az üzenetet az összefüggésben a kompozíció. A Samba verziója ballada, a tánc és örömteli fordulatot a romantikus dalszövegek, az eredmény a Samba Canção "vált igen népszerű szerte a 1950-es és összegyűltek egy nagy szurkolók száma, mind a termelők és a fogyasztók számára. Az is említett mint az év közepén Samba, mert gyakran megtalálható kívül a báli szezon.

Született egy laza mix között Jazz és lágyabb Samba beat, Bossa Nova egy ikonikus Carioca létrehozását, amely inspirálta ezer művészek a világ, és befolyással továbbra is a mai napig.

Csendesebb és kifinomultabb, a név maga azt jelenti: "egy új, különleges módja annak, hogy a zene", mint "bossa" egy selejtezőn a Carioca utat, és "nova" jelez felújítása és evolúció. Így João Gilberto, Tom Jobim és Vinicius de Moraes, sok más csillagok és a zene zsenik, létrehozta az 1950-es a ritmust, hogy járna egy olyan érzésem, még ismeretlen a világban.

Két forog egy rekord is elég a "Bossa Nova", hogy jöjjön áramlik fel, az egyik a szívét, hogy a fülét - ez a hatás, hogy az adott műfaj azokra, akik úgy érzik, hogy, mivel a ritmus sima élek és varázslatosan helyezze a közönség a földön az öröm, melegség és szín: Copacabana.


Az értékes hangok család, a barátok, vidám összejövetelek és spontán pártok, melyek Rio de Janeiro ismert azonosítható Pagode, nagyon jól tetszett, és támogatja a zenei stílust, amely egyesíti és bővíti a legkedveltebb jellemzőit Samba - a beat és a dalszövegek, azzal az érzéssel, és a lehetőséget, hogy a kis- és nagy tömegeket egy szenvedélyes dalt.


Mivel társas egyik legjelentősebb kulturális vonások a Carioca emberek, amikor a zenehallgatásra mindenki csatlakozik a párt, függetlenül attól, hogy ezzel vagy énekel együtt: Rio a társas természetét zene óriási jelentőségű, mivel a ritmust magát.

A modern verte csökkenő a Favelas és átveszi a rádióállomások és éjszakai klubok a Funk Carioca, néha csak a neve "Funk". Ez magában foglalja a ritmikus üt alkatrészeket Electronic, Samba, hip-hop és a rap. Nagyon népszerű a fiatalabb tömegeket, köszönhetően a fülbemászó dalok és prominens előadók, valamint a keverékek által létrehozott DJ, hogy egyesül ebben a műfajban más képviselői tánczene a világban.


Rio de Janeiro ad otthont több mint 160 városrészek, és természetesen sok alakított ki egyértelmű zenei identitását -, hogy ez mind a létesítmények, a népszerű helyi ritmusok, vagy mindkettő.


Egyes környékeken különösen sújtja a dobok, mint a Lapa, a bohém, a város központjában, ahol néhány, a legjobb informális éttermek és bárok találhatók. Sok Cariocas és a látogatók választhatnak Lapa, hogy csatlakozzon a móka tánc és kiélvezve a Rio élvezetek. Ebben a mérföldkőnek számító városrészben található néhány, a leghíresebb és a hagyományos intézmények, melyek a Samba él, és ahol mindenki kap megcsípte a táncoló méhecske.

Más kerületekben középpontjában a különböző hangulatok és stílusok - Ipanema ad otthont számos hagyományos Bossa Nova létesítmények, és élő előadások naponta. Szintén Ipanema, számos kulturális központok és üzletek, ahol a látogatók megtalálják a könyvek, nyilvántartások és emléktárgyakat a történelem és életét a legkiválóbb alkotó és a műfaj maga.

A Brazil zeneipar önfenntartó: van elég zenészek és zeneszerzők a helyszínre, hogy készítsen valami, minden ízlést, a közönség, amely, mivel a nagy közösség és a legkülönbözőbb műfajokban, egy figyelemre méltó teljesítmény. Ez is az oka annak, hogy a brazil zene olyan jól ismert az egész világon, és miért a minősége annyira magas, és az aláírás így összetéveszthetetlen.


Élő zene, Rio de Janeiróban szintén a város nagy ikonok, és ünnepeljük a Cukorsüveg-hegyre, a szobor Krisztus, a Megváltó, vagy a fekete-fehér járdán napsütéses Copacabana.


Koncertek, vagy nagyszabású zenei esemény csak egy része a város zenei táj - függetlenül attól, hogy az ünneplők a kezdete egy fázis, a nemzeti vagy helyi ünnep, kántálás a győzelmet egy foci csapat, vagy a vallási ünnepek, Cariocas szívesen csatlakoznak a szívüket és hangok spontán kórusokat.

Zene a Rio alapvető része a Carioca személyazonosságát - a megértés ez lehetővé teszi a látogató, hogy jobban megértsék az élet a városban, és hozzon létre egy mélyebb kapcsolatot a helyiekkel. Ismerve egy kicsit a Rio de Janeiro zenei kultúra és a kulturális örökség lesz a legnagyobb, legmelegebb mosollyal ki minden Carioca.