Történelem

Rio de Janeiro történetének mélységesen gazdag, változatos, multikulturális - I LOVE RIO néz a korai fejlesztés a rituálék és gyakorlatok, az érkezés élelmiszerek és stílusok a világ minden tájáról, és megszületett a város tereptárgyak.


Ez biztosítja lenyűgöző információkat az evolúció városrészek, a származási fesztiválok, bulik, műfajok, televíziók show és divatok, valamint a hangulatos Pillanatképek a múlt, a régi kávé ültetvények a 19. században, a zenei pezsgés a 1970-es és a 80-as, valamint az ünnepség a 20. század elején.


Rio de Janeiro fotók

Rio Csodálatos Város


Rio de Janeiro egyik legsokszínűbb nagyvárosok a világon - egy hatalmas és egyedülálló mozaik, amely egy széles körű társadalmi, kulturális és fizikai tájképeket. Megérteni a város múltját létfontosságú ahhoz, hogy megértsék a kivételes és sokoldalú kortárs identitását.

Rio történetében következik egy lenyűgöző pálya: kezdve a korai bennszülött lakosság portugál gyarmati uralom, és egy monarchia köztársaság, és még egy katonai diktatúra. Egész számos fontos korszakok, a város generált gyönyörű építészeti, művészeti, kulturális, zene, étel, és egy élénk szelleme.

Rio tengeri kikötő tette régió alapvető stratégiai fontossággal bír a kereskedelemben a cukor, az arany és a kávé és az állam is így tett az ország fővárosa 1763-ban - a címet, hogy megtartotta és bekapcsolásra csaknem kétszáz éve. A port álláspontját és a város szerepét a tőke széles körben tekintik a két legfontosabb tényező a bővítési és fejlődése a kissé valószínűtlen mocsaras és hegyvidéki régióban.

A földrajzi fejlesztési Rio jelzi kiterjesztése ki a történelmi belváros és a fejlesztés három környező régiókban: a kereskedelem-orientált Északi Zóna, az elegáns és turisztikai déli zóna, és az újonnan kialakított, modern nyugati zóna.

A régió ismert brazil lakott volt évezredek által bennszülött lakosság, akik valamilyen számlákat elérte az amerikai Ázsiából, a föld fölött alaszkai vagy tengeri mentén a Csendes-óceán. Ezek a félig nomád törzsek éltek, mint a migráns vadászok-gyűjtögetők, és soha nem fejlődött írásos feljegyzések, vagy monumentális építészet, ezért nem sokat lehet tudni, hogy a történelem. A mai napig sok helyen a Rio de Janeiro területén még mindig elemzi őshonos szó - a híres tengerparti "Ipanema" csak egy példa, a "Ipanema", vagyis "rossz vizek," valószínűleg a hivatkozás halászat. Maga a szó "Carioca" ma is használatos, hogy jelezze a lakosok a város Rio de Janeiro, származik a bennszülött szót "Kari" oca "jelentése" fehér ház ", vagy" ház a fehér ember. "


A terület, ahol a város lelátókon "fedezték fel" a január 1, 1502 során egy portugál expedíció által vezetett Gaspar de Lemos, aki azt hitte, elérte a szájába egy nagy folyó, és elemzi a város River január "kell.


1565-ben a portugál általános Estácio de Sá alakult meg hivatalosan a város arra törekszik, hogy kiutasítja a francia, aki küzdött, hogy átvegye az irányítást a terület 10 évig: ő kapta a város Sao Sebastiao do Rio de Janeiro, "és a tizennyolcadik században a város nevezték csak "São Sebastião."

A francia sikeresen kizárták két évvel később, de továbbra is harcban a dominancia a következő ötven évben. A part körül Rio de Janeiro vonzott portugál és francia telepesek, mert a nyereséges kereskedelem Brazília Wood és a cukor, hogy lehet folytatni a kikötőn keresztül.

A 17. században a város még mindig sűrűn lakott a bennszülött Indios. Tény, hogy az 1660-ban ez volt az otthona egy lenyűgöző 6000 őshonos Indios, összehasonlítva mindössze 750 portugál és 100-afrikaiak. A késő 17. és a 18. század elején a város lett a fő kereskedelmi szempontból a rabszolgák, valamint arany és drágakövek bányásznak a szomszédos állam Minas Gerais, és ezért 1763-ban az államháztartás adta át a város Salvador észak-kelet Brazíliába, Rio de Janeiro, így a város a főváros az állam.


Az egész portugál gyarmati korszak között 1763 és 1822, Rio de Janeiro volt a fővárosa Brazília. Ebben az időszakban részben a státuszát, mint a tőke, részben azért, mert létfontosságú kereskedelmi központ, Rio vonzotta az emberek sok részén a világnak. Legkülönbözőbb részeiről származó bevándorlók Európa, Ázsia és a Közel-Keleten létrehozott tevékenységek a városban és a környező területeken, adja az eredetét a kultúra asszimiláció, hogy még most is jellemző Rio.


A 18. század végén, a gazdasági válság sújtotta a várost, mint a többi dél-amerikai országban versenyzett Brazíliával a termelés cukornád. A változó árapály és vagyonokat fog formálódni Rio de Janeiro jelentősen, a következő században.

Mivel a Napóleon zajló háború Portugáliával visszatért Európába, Rio de Janeiro lett az ideiglenes Portugália fővárosa között 1808 és 1821, és ez volt ebben az időben, hogy a királyi udvar került át a Rio fedélzeti 40 hajó. A portugál királyi család megérkezett Rio 1808-ban, így együtt 20.000 tagja a portugál bíróság, valamint a finomított építészeti szabványok, művészek, szorgalmas, és egyetemi oktatók, és a vágy, a templomok és a modern diplomáciai gyakorlat.

Rio lett fővárosban a brazil birodalom 1822-ben még tovább bővül kereskedések és a kereskedelem Európában és a világ többi része. Ebben az időszakban a fő tevékenysége a fővárosban volt a termelés a kávé, ami a létrehozása a különböző gazdaságok és az épület sok kúriák mindig létezett.


Kávé termelés jelentősen növelte a gazdaság és a kereskedelem, és később az egyik legfontosabb export Rio de Janeiro, kávékészítés népszerű minden sarkából a világ soha nem látott mértékben.


1822-ben, a háború brazil Függetlenség kezdett, és Rio de Janeiro lett a főváros új és független monarchiát. Később, a város maradt, mint a fővárosban a birodalom Brazília, amíg 1889-ben, és végül során a köztársasági éves brazil 1960-ig, amikor a tőke át Brazíliában.

Története során a Rio de Janeiro volt a szíve erős és innovatív politikai és szellemi áramlatok vezetett a eltörlése a rabszolgaság 1888-ban megalakult a Köztársaság 1889-ben.

A visszaesés a rabszolgamunka létfontosságú a kávé és a cukornád ültetvények, a város kezdett kapni nagy számban az európai bevándorlók és az egykori rabszolgák, vonzza a potenciális fizetett munka és a között, 1872 és 1890 a lakosság megkétszereződött. Ez a demográfiai robbanás okozta a lakhatási válság óta létezett a tizenkilencedik század közepén, és a bizonytalan lakhatási települések kezdett kibontakozni tetején a város dombjai: ezek a települések később jött, hogy hívják "favelas," ma már híres világszerte miatt jellegzetes megjelenését és a fontos kulturális járulékot, mint például a műfajt "samba" és a fejlesztés a látványos karneváli csapatok felvonulása minden évben a városban.

1890-ben mintegy egymillió ember élt a városban, mintegy negyedét hogy a bevándorlók - ez amellett, hogy egykori rabszolgák Kávé és cukornád ültetvényeken szabadult 1888 rendeletében hercegnő Isabel.

A 20. század elején polgármester Pereira Passos vállalta széles körű reformok a városi szövet a város, útépítésre, széles sugárutak és modern épületek, valamint a biztosító aszfaltbeépítés a városközpont és a környező kerületekben. Az infrastruktúra mintájára párizsi építészeti az idő, és tartják is a legtöbb fontos és befolyásos munka került sor Rio de Janeiro történetének. Ez az, amikor a "Cidade Maravilhosa," vagy "csodálatos város," született, és örökre bevésődik a város lelkét és identitását.

Ebben az időben a város szívében feküdt a közepén, tagolt az egyik oldalon a parti öbölben, míg a belső népesítették kis kontingentált és gazdaságok. Az érkezés villamosenergia vége felé a 20. században, a demográfiai kezdett megváltozni, és a villamosok lehetővé tette, hogy éljenek a jelentős távolság a munkahelyükön, ami bővíti a város határain. A régi város, közel a tengerhez, alakították át "Centro" (Center) - a régió kereskedelmi és üzleti, míg a lakossági városi szövet bővült ki a part mentén, és a belső rész felé képez az Északi Zóna. Expansion volt manőverezni körül a sajátos domborzati viszonyok, a város, ahol a hegyek vágtak völgyek bélelve strandok.


1920-tól és 1950-es évek Rio de Janeiro lett rendkívül népszerű a high-end látogatók és nemzetközi hírességek - ez volt ebben az időszakban, 1923-ban, hogy a híres Copacabana Palace Hotel avatták, és a híres filmeket forgattak.


Mivel az 1930-as években az óceánra első negyedében Copacabana, Ipanema, és Leblon, amelyet korábban gondolták egzotikus tengerparton úticél lett nagy tekintélynek örvendő lakossági helyeken, köszönhetően a nyitó az alagút, és az érkezés a villamos vonalak.

Irodalom az idő magasztalta az egészségügyi és szociális ellátások tengerparti levegő és a tengeri fürdőzés és a strand és a part menti élet lett az új trend - a védjegy a kifinomultság és az elit szabadidő. A déli zóna végül úgy tekintették, mint a kulturális város szívében, otthon nagy szállodák, kifinomult éttermek, mozik, klubok és színházak. A zenei műfajt "Bossa Nova" született e régiók és virágzott az 1960-es, 70-es. és 80-as.


1960-ban a szövetségi főváros adta át Rio Brasilia, serkenti a város találni egy új identitást összpontosítva, hogy a kulturális főváros Brazíliában.


Létrehozását alagutak és utak is megnyílt a nyugati parti szakaszon akár intenzív fejlesztéseket. Az 1970-es terület tanúja egy mérhetetlenül felgyorsult urbanizáció folyamata, amely lehetővé teszi nagy ritkán látja a tehetős lakosság, hogy helyezze át a kerület Barra da Tijuca, valamint további, nyugat, hogy Recreio dos Bandeirantes, otthont a látványos parkok és strandok. Nagy házak, társasházak, bevásárlóközpontok és paloták kezdtek feltölti a nyugati táj, aminek következtében a legtöbb modernek kerületek a város.

Kezdve a 1990-es, az önkormányzati hatáskörök folyamatosan ösztönözte az egész városra kiterjedő fejlesztéseket, teljesen mozgósítja a városi és az ökológiai potenciál, a város, és előmozdítja a kultúra, szabadidő, sport. A strandok már át szabadidős terek sportok és tevékenységek, mint például a zenei előadások és bemutatók, míg a múzeum és művészeti galéria is életre kelt, és fejleszteni az egész várost. Az általános és kulturális revitalizáció a város szerepel hosting fontos sportesemények, mint például a FIFA Soccer World Cup 2014-ben.

Egy fontos mérföldkövek a történelem, a város 2008-ban kezdődött a végrehajtását lecsendesítés rendőri egységek több favelas szerte Rio de Janeiro: ezek az erők jelentősen csökkent a bűnözés, hogy a város sokkal biztonságosabb telek, látogatás és üzletvitel, stimuláló új időszakban a növekedés és a fejlődés, kiemelve a Rio új és tekintélyes szerepe a világ színpadán.

Rio de Janeiro kultúra jellemzi a hazai kezdeteit, az örökölt a gyarmatosítás, fontos kérdés, milyen a legkülönbözőbb nemzetközi kultúrák, valamint a földrajzi helymeghatározás a város - a port, a hegyek és a strandok. A város egyedülálló történelem faragott azt egy igazán organikus egység, és egy élő játszótér, a kultúrák és eszmék.