Üzleti

Tudatában Rio de Janeiro növekvő fontosságát a globális piacon, I LOVE RIO nyújt széles körű tájékoztatást a város gazdasága, alkalmas üzletemberek, vállalkozók és közgazdászok.


Hasznos ötleteket, hogyan kell üzleti tevékenységet folytatnak, és vegyenek részt a helyi piaci kultúra biztosítja, hogy egyszerre növeli a megértést és tudatosságot. Bővülő iparágak és a helyi vállalkozások helyezkednek középpontba, valamint a technikák és hasznos kapcsolatokat intézi a helyi vállalkozók és fejleszteni a sikeres vállalkozások. Csatlakoztatásával olvasók közvetlenül az intézmények és a vállalkozások, a honlap is segíti a kereskedelem és a helyi fejlesztési.


Rio de Janeiro fotók

Infrastruktúra és Erőforrások


A gazdaságok Brazília és Rio de Janeiro ütött erősebb az elmúlt évtizedben: az innovatív makrogazdasági politikák, a felfedezés további természeti erőforrások, és az értelmes társadalmi reformok hozzájárultak az export növelésére és a jelen Brazília vonzó befektetési célpont.

Stratégiák a fejlesztő az elmaradott térségek, erős hátteret a magánvállalkozások, és több milliárd javítását célzó kezdeményezéseket az általános infrastruktúra, mint a kommunikáció és a közlekedés a tetején a napirenden a szövetségi, állami és önkormányzati - így a dinamikus gazdasági környezet vonzza a nemzetközi befektetők és a kereskedelmi vállalkozások.

Kormányhivatalok elkülönített alapok soha nem látott mértékben az infrastruktúra fejlesztésére és létesítmények az ország egész területén, és előkészítse a terepet egy nagyobb munkaerő, és több lehetőséget beruházások a jövőben.

A brazil kormány elhelyezni Brazília a világ vezető, azáltal támogatást a szomszédos országokba, cím ENSZ-missziók, valamint partneri megállapodást kötött az afrikai és dél-amerikai országok fejlődését, az infrastruktúra és a közös vállalkozások.


Rio de Janeiro a kulturális fővárosa, Brazília és jelentős pénzügyi, kereskedelmi és közlekedési központja. Miután São Paulo, Rio de Janeiro a brazil város a második legnagyobb bruttó hazai termék, a nemzet, a becslések szerint körülbelül 150 millió reais évente. A nagyvárosi régió alkotja a második legnagyobb nemzeti hub a gazdagság, és 70% -a Rio de Janeiro állam gazdasági erejét.


Részesülő hogy a szövetségi fővárosa, Brazília 1960-ig, közel kétszáz éve, Rio kialakult egy élénk adminisztratív, pénzügyi, kereskedelmi és kulturális központ.

A város ad otthont a szilárd infrastruktúra fontos tengeri kikötő, a nemzetközi repülőtér, a belföldi repülőtér, két metróvonal, több önkormányzatok közötti vasútvonal, valamint a tömegközlekedési hálózat több száz autóbusz és több ezer autóbusz.

Rio székhelyén jelentős magán- és állami pénzügyi, telekommunikációs, és előadásoknak. A nemrég felfedezett olaj a Campos-medencében eredményezte Rio hogy a fő bázisa több brazil és külföldi energetikai, olaj- és gázipari vállalata. Tény, hogy a brazil subsalt régióban, egy hatalmas mélytengeri területe olajtartalékok alatt egy vastag só, be akár 100 milliárd hordót -, hogy egy hatalmas kereslet rio-alapú szolgáltatások.

A város a világ egyik vezető pénzügyi és banki központ, és a Rio befektetési tevékenységei közé tartozik az ingatlanfejlesztés, alapok kezelése, és a második legnagyobb tőzsdén Brazíliában. Létrehozta 1845-ben, a Rio de Janeiro-tőzsde, az első tőzsdei kell Brazíliában letelepedett, kereskedés ma kizárólag állampapír.

Hajógyártás, kohászati, finomítók, gáz- és vegyipari, gyógyszer-, textil-, élelmiszeripar, és bútoripar épülnek a városban. Emellett jelentős brazil szórakozás, televízió, nyomtatás, és a kiadói szervezetek működését a nagyvárosi régióban.

A jelenléte nagy tengeri kikötő eredményezett Rio de Janeiro melynek lényeges központja nemzetközi import és export tevékenység, valamint a part menti kereskedelem más területein Brazília és Dél-Amerikában.


Turizmus és szórakozási főbb szempontjai a Rio gazdasági élet, mint a város egyik fő célpontja mind a brazil és külföldi látogatók egyaránt, a potenciál a nemzetközi turizmus folyamatosan fejlődnek. A város várhatóan jelentősen megnő ezen a területen, részben ennek eredményeként a befogadó nagy nemzetközi események, mint például a foci-világbajnokság 2014-ben, és az olimpia 2016-ban, hogy hozta a beáramló források, több tucat új szálloda, és potenciál egy már virágzik piacon.


Tengerpart, Rio de Janeiro állam, az egyik legerősebb turisztikai és gazdasági piacok a világ - ez is a legnépszerűbb úti többsége a 50 millió brazil turista, akik nyaralás országosan évente.

Történelmileg, a szolgáltató iparban volt a legfontosabb része a Rio de Janeiro gazdasága, és ezzel együtt kiskereskedelem tartja a város virágzó egész évben. Több ezer nagy-és kisvállalkozások gyártás és kereskedelem élelmiszer, ruházat, berendezések, bútorok, cigaretta, bőráru, ékszer, művészeti, és a kézművesség. A közelmúltban, a gyártás az elektronika és a számítógépek kezdett nagyobb szerepet a gazdaságban.

Több mint 200.000 regisztrált vállalkozások Rio, mely számos különböző termékek és szolgáltatások. A legtöbb ilyen cégek mikro- és kisvállalkozások, kevesebb mint 100 alkalmazottal. A szolgáltatás és közintézmények számára teszik ki több mint 70% -át munkahelyet a városban, kereskedelem számlák mintegy 16%, az ipar 10% és építőipari 5%.

Rio de Janeiro ad otthont a közel 24.000 ipari vállalatok, amelyek a munkahelyek több mint 800.000 embert. Egy sokkal nagyobb középosztály, valamint a bővülő gazdaság hajtott a kereslet a fiatal szakemberek felsőfokú végzettséggel, ami a város egy új föld a lehetőséget. Brazil márka feltölti a dél-amerikai háztartásokban, és aktívan terjeszkedik a globális piacokon, a Rio de Janeiro és Sao Paulo, hogy a középpontjában ennek a terjeszkedésnek.

Kedvező tényezők jelenlegi beruházási Rio közé bővülése a belső piac és a kereslet a nyersanyagok, beruházások közbiztonság, kiváló minőségű marketing és események platformok és a rendelkezésre álló tehetséget.


Rio de Janeiro lakossága mintegy 6,4 millió ember, elérve a közel 12 millió ember, amikor többek között a nagyobb nagyvárosi terület - még nagyobb fogyasztói piac úgy tűnik, ha figyelembe vesszük a több mint 1,6 millió látogatót, hogy látogassa meg Rio évente.


Szakemberek azt jósolta, hogy lesz R $ 488.000.000.000 fektettek be a brazil olaj- és gázszektor közötti 2014 és 2017, és a legtöbb e koncentrálódik majd Rio de Janeiróban, ahol egy hatalmas 80% -a az ország erőforrásainak laknak.

Rio kínál teret a növekedés és a jelentős üzleti lehetőségeket a hajóépítő ipar, a közúti infrastruktúra, kikötők, repülőterek, a távközlés és a turizmus. A város rendelkezik a harmadik legnagyobb kikötői és hajózási kerületben az országban, és hatalmas beruházások folynak annak megújítására és bővítése.

A növekvő népesség és az infrastruktúra javítása a favelas közösen növekvő jövedelem a lakosok, hogy több és több Kereskedelmi és Rio kevésbé fejlett területeken. Az új üzleti erősíti a helyi közösségi gazdaságokat, valamint érzékelhetően növeli a jövedelem és az életminőség a lakosok. Tanulmányok és adatok azt mutatják, hogy egyre nagyobb a kereslet generálja bőséges lehetőséget, hogy bővítse a kereskedelmet a helyi igények kielégítésére.

Exponenciálisan növekszik az érdeklődés és elkötelezettség üzleti vállalkozás már találkozott összehangolt erőfeszítéseket a kormányok és a nem kormányzati szervezeteket, hogy ápolják és támogatják a helyi favela gazdaságok, látva a növekedési potenciál egy erősebb és egységesebb Rio. Szemináriumok, workshopok és beszélgetések rendszeresen házigazdája a vállalkozási kedv ösztönzése és támogatása a meglévő vállalkozások.

A Serviço Brasileiro de Apoio a mikro e Pequenas Empresas (brazil Service A kisvállalkozások), vagy Sebrae, előmozdította a fejlesztés helyi vállalkozások megbékélt közösségek 1996 óta 2011-ben kifejlesztette a projekt támogató több mint 60.000 vállalkozók találkozókon, valamint mint a célzott tanácsadás és tréning.


Rio üzleti hírnevét és a potenciális már élvezi a feltétele a folyamatos növekedés és mint ilyen, a festői környezetben, a város működik, termékeny talaja a fogyasztók, a termelők, és a szakemberek, hogy formálja a nemzetközi tájat a saját területén.


Figyelembe véve a megnövekedett befektetői érdeklődés, Rio de Janeiro ad otthont számos rangos vásárokon és egyezmények, ahol a fogyasztók és a termelők megoszthatják egymással ötleteiket, a hálózati és az innovációra. A város rendelkezik egy kétéves Olaj- és Gázipari tisztességes és konferencia több mint 1500 résztvevő, melynek házigazdája az Institute of Olaj, gáz és bioüzemanyagok, valamint az éves, nemzetközi Navalshore igazságos.

Fontos tisztességes vitamin és fehérje termékek, és a másik a sport öltözékben és berendezések igazolják, hogy a jelentős piaci kapcsolatos termékek fitness és az egészség. Ezzel párhuzamosan, a divatipar Rio nőtt a szélessége és hírnevét az elmúlt években, és a város ad otthont a különböző divat vásárok és rendezvények.